VvTW - Vereniging Vrienden van TwentseWelle

Stacks Image 36
Hieronder ("Museumvrienden_2018") kunt u informatie zien over een andere opzet van de organisatie van museumvrienden. Bij Rijksmuseum Twenthe en bij de MuseumFabriek is de nieuwe stichting van donateurs al ingevoerd.
Voorlopig is de Vereniging Vrienden van TwentseWelle een aparte vereniging van leden.
DIALECTAVOND MET LUISTERLIEDJES IN ‘t TWENTS
9 maart 2017

U kunt hier het lezingen/excursie-programma downloaden:
Excursies_en_lezingen.pdf
 
=========================
CURSUS: “Paddenstoelen”
Data 3 theorieavonden:13, 18 en 25 september 2018
Tijd: 20.00 – 22.00 uur
Locatie: De Museumfabriek
Data 2 veldexcursies: 22 en 29 september 2018
Tijd: 10.00 – 12.30 uur
Locatie: Omgeving Enschede
Cursusleider: hr. Laurens van Run
Coördinator: Wim Lengton
Kosten: € 20,- (incl. koffie/thee).

Deze korte Paddenstoelencursus wordt georganiseerd voor mensen die altijd al iets meer wilden weten over paddenstoelen. U krijgt het nodige te horen en te zien over de rol van padden-stoelen in de natuur, hun vaak zeer verschillende bouw en variatie in vormen en kleuren, het verschil in ondergrond waarop ze groeien en iets over de vorming van sporen, waarmee paddenstoelen zich verspreiden. Aandacht is er ook voor de problemen die optreden bij het op naam brengen van een paddenstoel.
De veldexcursies zijn onder voorbehoud van de weersomstandigheden. Vanwege de uitzonderlijke droogte kan het zijn dat deze veldexcursies naar later in het jaar verplaatst moeten worden.
Boekenaanschaf is niet verplicht. Wel wordt u vóór aanvang van de cursus gewezen op twee boeken die het aanschaffen zeker waard zijn. De cursus gaat nadrukkelijk niet over het zoeken naar eetbare paddenstoelen. Cursusleiding: Laurens van Run, lid van de Nederlandse Mycologische Vereniging. Opgave (maximaal 25 deelnemers) bij: Laurens van Run: laurens@vanrun.net (053-4763756 / 06-44 78 40 34) - of Wim Lengton: w.lengton.1@kpnmail.nl (053-4333686).

=========================

Een van de mooiste lezingen werd in 2016 gegeven door Rob Reijnen. Hij is fotografisch al meer dan 40 jaar bezig in de natuur en heeft in 2009 de fotowedstrijd van National Geographic gewonnen. In januari 2016 heeft ditzelfde magazine een artikel met beelden over ijsberen van hem gepubliceerd. In dezelfde periode gaf een expositie van hem in het Ton Schulten-museum in Ootmarsum ook een beeld van zijn voorkeur voor winterse beelden.
Schermafbeelding 2017-04-17 om 14.58.21
In het lezingenprogramma van najaar 2018 ziet u nevenstaande aankondiging van een nieuwe cursus:
CURSUS "Paddenstoelen": 13, 18 en 25 september 2018, in de Museumfabriek. Veldexcursies zullen in de omgeving van Enschede plaats vinden.
=========================

L
EZING: Natuurfotografie: van onderwerp naar betekenis”
Datum: Donderdag 20 september 2018, 20.0022.00 u
Locatie: De Museumfabriek
Spreker: hr. Bart Siebelink
Coördinator: Wim Lengton, VvTW
Toegang: VvTW/KNNV leden gratis; niet-leden € 3,-
Koffie/thee:
€ 1,50 svp gepast meenemen
VvTW-leden moeten hun lidmaatschapskaart meenemen!

Bart Siebelink
staat bekend als een creatieve en eigenzinnige natuurfotograaf. Voor hem is fotograferen een proces van associëren. Een proces dat begint met kijken, maar waarbij je je laat leiden door je gevoel en fantasie. Hij maakt van een doodnormaal onderwerp een bijzonder beeld. Het onderwerp blijft meestal herkenbaar, maar hij voegt een laag toe die de fantasie prikkelt. Behalve natuurfotograaf is hij ook ecoloog en heeft hij zijn creatieve ontwikkeling verdiept aan de Design Academy in Eindhoven.
=========================

Museum "DeMuseumFabriek", voorheen TwentseWelle

Op de koffie:
Iedere laatste dinsdag van de maand organiseert het museum een koffie-ochtend. Deze start om 11.00 uur met verse koffie op een bijzondere plek in het museum. Tijdens de koffiemorgen komt een van de medewerkers of vrijwilligers van het museum iets vertellen over de collectie, bijzondere objecten of wordt het publiek meegenomen voor een kijkje achter de schermen.
We starten om 11.00 uur. De entree is 5 euro. Incl. koffie natuurlijk. Korting voor leden.


=========================

De MuseumFabriek
Vanaf zaterdag 25 februari 2018: Expositie "Frankenstein", zie website van het museum, www.museumfabriek.nl.
Tevens vanaf 7 juli 2018:
"De griezelige Insectenshow"
=========================