VvTW - Vereniging Vrienden van TwentseWelle

Stacks Image 36
Hieronder ("Museumvrienden_2018") kunt u informatie zien over een andere opzet van de organisatie van museumvrienden. Bij Rijksmuseum Twenthe en bij de MuseumFabriek is de nieuwe stichting van donateurs al ingevoerd.
De Vereniging Vrienden van TwentseWelle is nu een vereniging in liquidatie. Activiteiten gingen door tot eind 2018.
DIALECTAVOND MET LUISTERLIEDJES IN ‘t TWENTS
9 maart 2017

=========================
In september werd de volgende cursus gehouden:

CURSUS:
“Paddenstoelen”
Data 3 theorieavonden:13, 18 en 25 september 2018
Tijd: 20.00 – 22.00 uur
Locatie: De Museumfabriek
Data 2 veldexcursies: 22 en 29 september 2018
Tijd: 10.00 – 12.30 uur
Locatie: Omgeving Enschede
Cursusleider: hr. Laurens van Run
Coördinator: Wim Lengton
Kosten: € 20,- (incl. koffie/thee).

Deze korte Paddenstoelencursus werd georganiseerd voor mensen die altijd al iets meer wilden weten over paddenstoelen. Men kreeg het nodige te horen en te zien over de rol van paddenstoelen in de natuur, hun vaak zeer verschillende bouw en variatie in vormen en kleuren, het verschil in ondergrond waarop ze groeien en iets over de vorming van sporen, waarmee paddenstoelen zich verspreiden. Aandacht was er ook voor de problemen die optreden bij het op naam brengen van een paddenstoel.
Cursusleiding: Laurens van Run, lid van de Nederlandse Mycologische Vereniging.
=========================
Een van de mooiste lezingen werd in 2016 gegeven door Rob Reijnen. Hij is fotografisch al meer dan 40 jaar bezig in de natuur en heeft in 2009 de fotowedstrijd van National Geographic gewonnen. In januari 2016 heeft ditzelfde magazine een artikel met beelden over ijsberen van hem gepubliceerd. In dezelfde periode gaf een expositie van hem in het Ton Schulten-museum in Ootmarsum ook een beeld van zijn voorkeur voor winterse beelden.
Schermafbeelding 2017-04-17 om 14.58.21


=========================

Museum "DeMuseumFabriek", voorheen TwentseWelle

Op de koffie:
Iedere laatste dinsdag van de maand organiseert het museum een koffie-ochtend. Tijdens de koffiemorgen komt een van de medewerkers of vrijwilligers van het museum iets vertellen over de collectie, bijzondere objecten of wordt het publiek meegenomen voor een kijkje achter de schermen.

=========================