VvTW - Vereniging Vrienden van TwentseWelle

Stacks Image 36
Hierboven kunt u informatie zien over een eventueel andere opzet van de organisatie van museumvrienden

DIALECTAVOND MET LUISTERLIEDJES IN ‘t TWENTS

9 maart 2017

U kunt hier het lezingen/excursie-programma downloaden:
Excursies_en_lezingen.pdf
 
=========================

LEZING: “Weidevogels”
Datum: Dinsdag 20 maart 2018, 20.00 – 22.00 uur
Locatie: Museum TwentseWelle
Spreker: mw. Astrid Kant
Coördinator: Wim Lengton, VvTW
Toegang : VvTW/KNNV leden gratis;
niet-leden € 3,-
Koffie/thee: € 1,50 svp gepast meenemen
VvTW-leden moeten hun lidmaatschapskaart meenemen!

Weidevogels zijn niet weg te denken uit het Nederlandse landschap. Maar de aantallen nemen af. Door goed beheer is hier nog veel te winnen en dat begint met goede kennis. Veel boeren, burgers en buitenlui zoeken actief naar nesten van weidevogels, markeren ze en brengen ze in kaart. Zij zien vaak alleen de weidevogels en hun nesten. Het grootste deel van de broedcyclus blijft echter voor velen verborgen en juist dat is zo leuk om te observeren. Wat gebeurt er allemaal in en rond de nestkom en hoe weten de ouders hun kuikens groot te brengen?
Astrid Kant licht graag een tipje van deze sluier op. Om het wel en wee van onze weidevogels vast te leggen zit Astrid al bijna dertig jaar met haar telelens in haar zelfgemaakte schuilhutten tussen de weidevogels. Zij legt van zeer dichtbij het broedgedrag van de weidevogels op beeld vast en probeert hiermee de weidevogels een beschermend duwtje in de rug te geven. Astrid Kant is een weidevogelbeschermster in hart en nieren. Dat komt tot uiting tijdens haar vele lezingen en haar fraaie boek "
Weidevogels". Laten we hopen dat dit een inspiratiebron voor velen zal zijn en de drempel verlaagt om deze oer-Hollandse vogels de bescherming te geven die ze verdienen.
=========================
=========================

Een van de mooiste lezingen werd in 2016 gegeven door Rob Reijnen. Hij is fotografisch al meer dan 40 jaar bezig in de natuur en heeft in 2009 de fotowedstrijd van National Geographic gewonnen. In januari 2016 heeft ditzelfde magazine een artikel met beelden over ijsberen van hem gepubliceerd. In dezelfde periode gaf een expositie van hem in het Ton Schulten-museum in Ootmarsum ook een beeld van zijn voorkeur voor winterse beelden.
Schermafbeelding 2017-04-17 om 14.58.21
Museum TwentseWelle
Nu te zien: Expositie Van nul- tot duizendpoot.

=========================

Op de koffie:
Iedere laatste dinsdag van de maand organiseert het museum een koffie-ochtend. Deze start om 11.00 uur met verse koffie op een bijzondere plek in het museum. Tijdens de koffiemorgen komt een van de medewerkers of vrijwilligers van het museum iets vertellen over de collectie, bijzondere objecten of wordt het publiek meegenomen voor een kijkje achter de schermen.
We starten om 11.00 uur. De entree is 5 euro. Incl. koffie natuurlijk. Korting voor leden.


=========================

Ledenvergadering Vrienden van TwentseWelle/ KNNV afd. Enschede
Datum : Donderdag 5 april 2018
Tijd : 19.30 uur – 21.00 uur
Locatie : Museum TwentseWelle

Alle leden van onze vereniging ontvangen dit jaar de uitnodiging met bijbehorende stukken voor de algemene ledenvergadering enkele weken vóór de vergadering per post naar hun huisadres toegestuurd. Dit met het oog op de urgente zaken die onze aandacht vragen (zie ook ons bericht van december 2017).

Dus wij roepen alle leden op naar de jaarvergadering van de VvTW te komen!=========================